Kickoff, utbildningsdag eller kanske ett stort projekt som är i hamn. Att lägga in en lärande föreläsning som också är underhållande, är aldrig fel. Jag kommer gärna och pratar i en timme, eller längre om så önskas. Det går också att koppla workshops till föreläsningarna.

En del av föreläsningarna passar bättre för organisationens ledare, andra passar för alla. Det jag erbjuder är:

Kvinnors företagande genom åren. Jag har skrivit en bok där 14 entreprenörer berättar om sitt liv och sitt företagande. Den heter Vision & Passion AB, eftersom det var just detta som var det genomgående draget hos alla. Vare sig hon omsatte 300 000 eller var på väg mot miljarden. I boken finns också en sammanfattning av den forskning som gjorts på kvinnors företagande i Sverige, och vad forskarna kommit fram till är det jag pratar om.

Men ser du inte vad jag säger? När vi pratar med någon annan, är faktiskt orden det minsta hon eller han lyssnar till. Helt automatiskt registrerar och uppfattar vi när andra personer inte gillar oss, är nervösa, attraherade, eller kanske arga, fast deras munnar säger helt andra saker. Det finns en hel del att känna till om kroppsspråket som man har nytta av i jobbet. Här får du lära dig det du kanske inte visste om kroppsspråket, och vad som faktiskt är sanning och rena myter.

Oj, nu är soppåsen full igen. Kommunikation människor emellan är det svåraste som finns, för det är så lätt att det blir fel. Vi tittar på vad det är som stör den dagliga kommunikationen och vad vi kan göra för att få den att fungera bättre. Jag kommer också in på det tacksamma ämnet manligt och kvinnligt språk, där det verkligen är bäddat för irritation. För när jag säger att soppåsen är full, måste han ju förstå att han ska bära ut den. Nu.

Lär dig umgås med media. Vi går igenom hur journalister generellt tänker, och hur en redaktion fungerar. Informationsflödet, liksom journalisternas etiska regler, dina rättigheter och grunddragen i ett framgångsrikt pressmeddelande, tittar vi också på.

Klagomålet är en gåva. Säg det till trafikansvarig på SJ under en snö- och isvinter, så åker du antagligen på stryk. Men det är väldigt bra för verksamheten att ta emot alla klagomål med tacksamhet.

Vad kommunicerar jag var? När? Och hur? Hur ett företag uppfattas beror på en mängd saker. Det är bland annat uppträdande, klädsel, umgänge, grafisk profil, din lokal, och din framtoning i sociala medier. Som företagare är du företaget utåt, oavsett vad du gör. Här pratar vi om att klä sig och uppträda utifrån målgrupp, vilka forum som är bäst att synas i när. Exempelvis annonser i dagspress kontra annonser på webben, och i så fall var på webben, nyhetsbrev, kundbrev, kundtidning, pressmeddelanden, presskonferenser, etcetera. Vi tittar på vad som försvårar när kommunikationen sker öga mot öga, vad man bör tänka på vid telefonsamtal, e-post, när man gör en hemsida och tryckt marknadsföringsmaterial.

Varför alla är VIP. Alla är kunder, vi kallas bara olika saker. Vi är studenter, klienter, patienter, elever och interner. Och oavsett vad alla kallas, vill kunderna få bra service, och grunden till den lägger man genom en bra, fungerande kommunikation ledare-medarbetare-kund. Hur störningar och värderingar styr i vår kontakt med kunden, varför alla är VIP, och varför det inte är mitt bord, utan allas, pratar vi också om. Vi tar en titt på klagomålshantering, samt olika kundgruppers olika krav på service. Tips på kvalitetshöjande åtgärder som ger mycket, men som är enkla att genomföra, får åhörarna också.

Det viktigaste först. Alla skriver vi i akt och mening att bli lästa. Det kanske vi också blir, och i bästa fall även förstådda. Jag vill öka oddsen för att ditt budskap verkligen går fram i detta hav av information. Här presenterar jag en modell som är enkel att applicera på alla sorters texter, och som gör det lättare för den som har svårt att komma igång. Sist men inte minst, kommer vi att lägga stor vikt vid det första.

Att köra som en kärring och gå som en karl. Om alla verkligen körde som kärringar, skulle vi ha betydligt färre olyckor, rattfyllor och dödade i trafiken. Men att säga att någon kör som en kärring, uppfattas ju inte som en komplimang, direkt. Mycket i svenskan är könsbundet, och det på mer än ett sätt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera