När de andra små flickorna sa att de skulle bli sjuksköterskor eller hårfrisörskor, sa jag mannekäng. Detta till den dag en flicka med två hårda utstickande bruna flätor granskade min vackert rundade kropp och förklarade att det blev man på utseende. Då ändrade jag till journalist.

Inte för att jag riktigt var på det klara med vad en sådan gjorde, men jag förstod att de fanns på tidningar, och tidningar var det bästa jag visste. Jag blev också journalist, redaktör och kommunikationschef. Nu när jag har eget företag fortsätter jag att skriva, och det är allt från pressreleaser och säljbrev till tidningar och böcker.

Det har som du förstår blivit många tusentals timmar med orden, och i dag kan jag säga att jag är expert på att skriva och har träffat många, många olika personer i de mest skilda situationer. Det som förenar är att jag alltid strävar efter att använda ett lättflytande språk som de flesta förstår. Och när folk förstår blir de välvilligt inställda och handlar av just dig – om det är det du vill.

Det enkla är det sköna tycker jag, och försöker låta det genomsyra min verksamhet. Det ska vara enkelt att anlita mig, vare sig det gäller texter, föreläsningar eller utbildningar. Om du exempelvis behöver en broschyr, levererar jag inte bara text, utan kan också se till att den blir grafiskt utformad och tryckt.

slide1Till vänster ser du del av omslaget på boken jag skrev på uppdrag om det för Sverige unika Ting1 i Örnsköldsvik.

Men jag föreläser och utbildar också väldigt gärna. Sägs till och med vara bra på det. Människors kommunikation och språket går som en röd tråd genom allt det jag erbjuder.

Susanne Helt enkelt lovar:

 • Leverans inom överenskommen tid.
 • Entusiasm och engagemang.
 • Är du inte nöjd med min insats, drar jag av på fakturan.
 • Effektivitet och ärlighet. Du betalar inte för att jag ägnar mig åt en annan kund, har datorkrångel eller fikar.
 • Akuta inhopp, så långt det bara är möjligt.
 • Absolut sekretess. Det jag får veta om ditt företag, stannar hos mig.
 • Kurser och tjänster anpassas till aktuell målgrupp.

Företagets värderingar:

 • Det enkla är det sköna, i så väl ord som handling.
 • Ingen är viktigare än någon annan, och ingen kedja starkare än dess svagaste länk.
 • Att kunna bidra till andras utveckling är en av livets stora förmåner.
 • Förändring är roligt. Att vara glad, likaså.

 Kontaktuppgifter:

 • E-post: susanne@heltenkelt.eu
 • Mobil: 0730 255 783
 • Postadress: Susanne Wiklund, Kungsgatan 85 A, 903 30 Umeå